Întâlnirea ministrului Educației Naționale cu noul ambasador al Republicii Finlanda în România

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Miercuri, 10 Iulie, 2019

Miercuri, 10 iulie, doamna Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, a avut o întrevedere cu E.S. doamna Marjut Akola, noul ambasador al Republicii Finlanda în România.

Doamna ambasador a reiterat dorința părții finlandeze de a continua și aprofunda cooperarea în domeniul educației între România și Finlanda, aspect prioritar al relațiilor bilaterale. Cooperarea se va concentra, în principal, pe schimbul de bune practici și expertiză.

Totodată, părțile și-au exprimat interesul pentru o mai bună promovare a ofertelor de studiu propuse de universitățile din ambele țări în vederea stimulării mobilităților academice (în special în rândul studenților) și a diversificării domeniilor de studiu predilecte. Mai exact, va fi încurajată colaborarea în cadrul tuturor acțiunilor derulate sub egida programului Erasmus+, cu accent special pe învățământul superior, educația și formarea profesională, respectiv educația adulților.

În cadrul întrevederii, ambasadorul finlandez a felicitat România pentru exercitarea cu succes a Președinției la Consiliul Uniunii Europene și a apreciat dedicația și munca depuse de partea română.

La rândul său, ministrul Educației a urat succes Președinției Finlandeze, care a demarat la 1 iulie 2019, și a asigurat-o de întreg sprijinul părții române.