18 obiective de investiții (13 grădinițe și 5 școli) finalizate în perioada 1 iulie - 20 septembrie 2017

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 17 Octombrie, 2017

În cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), a fost finalizată, în intervalul 1 iulie - 20 septembrie 2017, construcția a 13 grădinițe. 

Recepția lucrărilor a vizat grădinițe construite în județele Arad (Grădiniţa cu program normal nr. 1 Ineu și Grădiniţa cu program prelungit Sântana), Bacău (Grădiniţa cu program normal Palanca și Grădiniţa cu program normal Urecheşti), Buzău (Grădiniţa cu program normal nr. 1 Pârscovul de Sus), Gorj (Grădiniţa cu program normal Bustuchin), Maramureş (Grădiniţa cu program prelungit Fărcaşa), Mehedinți (Grădiniţa cu program normal nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Grădiniţa cu program normal Crâmpoia), Satu Mare (Grădiniţa cu program normal Negreşti Oaș), Vâlcea (Grădiniţa cu program normal Călimăneşti și Grădiniţa cu program normal Băbeni) și Vrancea (Grădiniţa cu program normal Angheleşti).

De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare (P.R.I.S.) a fost finalizată construcția a două unități de învățământ: Școala cu clasele I - VIII din Păun (județul Iași), respectiv Școala cu clasele I - VIII din Șinca Veche (județul Brașov). Concomitent s-a realizat și reabilitarea a alte trei unități de învățământ gimnazial: Școala cu clasele I - VIII nr. 2 din localitatea Nicolae Călinescu și Școala cu clasele I - VIII nr. 4 din Storești (ambele în județul Botoșani) și Școala cu clasele I - VIII nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (județul Constanța).

Precizăm în context că Ministerul Educației Naționale (prin UMPMRSU) implementează două proiecte privind construcția de școli și grădinițe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii Școlare (P.R.I.S.) și Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.).

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019.

BIROUL DE COMUNICARE