Participarea ministrului Liviu Marian Pop la a 39-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 3 Noiembrie, 2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, participă în perioada 2 - 4 noiembrie la lucrările celei de-a 39-a sesiuni a Conferinței Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), care se desfășoară la Paris (30 octombrie -14 noiembrie).

Joi, 2 noiembrie, ministrul Liviu Marian Pop, în calitate de Președinte al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a susținut în cadrul Forumului liderilor politici, Declarația Națională a României. În alocuțiunea rostită, ministrul Educației a prezentat poziția și contribuția țării noastre la îndeplinirea obiectivelor UNESCO, precum și măsurile strategice și operaționale privind creșterea rolului științei, învățământului și culturii din perspectiva dezvoltării durabile.

În acord cu dinamica transformărilor și noilor provocări impuse de evoluția rapidă a tehnologiei, România a ales calea inovației. Drept urmare, am introdus manualele școlare digitale, dar și studiul TIC în planul-cadru pentru ciclul inferior al învățământului gimnazial. În plus, suntem interesați de dezvoltarea Resurselor Educaționale Deschise și deschiși să colaborăm pe acest subiect la nivel regional și internațional. De asemenea, în vederea consolidării sistemului de învățământ din România pe criterii de calitate și relevanță, am inițiat un cuprinzător proces de reformă. Elaborarea curriculumului național pe competențe-cheie, dezvoltarea și integrarea în sistem a educației timpurii, precum și revitalizarea învățământului tehnic și profesional sunt doar câteva din componentele sale principale”, a declarat ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop.

Cele mai importante subiecte aflate pe ordinea de zi a actualei sesiuni a Conferinței Generale UNESCO vizează rapoartele privind activitatea organizației în anii 2014 și 2015 și evaluarea programelor (2015-2017), proiectul de program și de buget pentru 2018-2021, respectiv aspecte de politică generală și program. Totodată, va fi desemnat și noul Director General UNESCO pentru următorii patru ani. 

BIROUL DE COMUNICARE