Participarea ministrului Liviu Marian Pop la festivitatea prilejuită de sărbătorirea a 150 de ani de la înființarea Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
30.11.2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a participat joi, 30 noiembrie, la festivitățile care au marcat aniversarea a 150 de ani de la înființarea Colegiului Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel (județul Argeș).

Vă prezentăm mai jos discursul susținut cu acest prilej:

«Onorați invitați,

Stimați colegi,

Dragi elevi și părinți,

Sunt onorat să mă aflu în mijlocul dumneavoastră, azi, când această unitate școlară sărbătorește 150 de ani de activitate neîntreruptă. Vă mulțumesc și apreciez invitația de a vă fi alături.

În 1867, eruditul cărturar Dimitrie Gusti afirma că o primă condiție pentru „a avea școli bune” este aceea ,,de a avea mai întâi învățători capabili și la înălțimea chemării lor”. Acest adevăr constituie și astăzi una dintre directivele importante ale  politicii educaționale pe care o promovez în calitate de membru al Guvernului.

Misiunea unei unități de învățământ - și sunt convins că și a Colegiului Național Pedagogic ,,Carol I”  - este de a crea un mediu propice care să valorizeze  elevul, ca principal actor al procesului instructiv-educativ, dar și profesorul, ca mediator  și sursă de valori pe care le implementează în învățare.

Ne mândrim că avem instituții de învățământ de prestigiu, cu profesori dedicați și cu elevi care dovedesc valoarea sistemului educativ prin rezultate deosebite obținute la diverse concursuri naționale și internaționale sau la olimpiadele pe discipline. Cu atât mai mult salutăm excelența în educație atunci când elevii sunt pregătiți pentru a deveni la rândul lor profesori și sunt convins că școala dumneavoastră pregătește viitori profesori de elită.

Vă asigur că una din preocupările mele, în calitate de ministru al Educației, este de a aduce școala românească la standarde europene, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al calității actului educațional. Totodată, doresc să vă transmit și faptul că la nivelul Guvernului sunt abordate cu interes major toate problemele care vizează educația pe toate coordonatele ei.

Asigurarea unui învățământ de calitate în școli echipate corespunzător, promovarea unor principii relevante pentru ca elevul să se bucure de o educație de calitate, eficientă și pe tot parcursul vieții, trebuie să reprezinte dezideratul tuturor factorilor implicați în educație.

În încheiere, vă asigur de toată considerația mea și de faptul că veți găsi mereu în mine un partener al dialogului, un sprijin necondiționat în rezolvarea problemelor pe care le întâmpinați.

Vă urez succes în activitate și nu uitați că „doar oamenii educați pot fi liberi”!»

***

De asemenea, ministrul Liviu Marian Pop a fost prezent și la evenimentul dedicat sărbătoririi a 99 de ani de la Marea Unire din 1918 și de lansare a activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, desfășurat la Muzeul Județean din Pitești.