Apel pentru propuneri de proiecte în cadrul programului «Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO)»

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
15.10.2020

În cadrul ciclului actual de implementare (perioada 2020-2021) a programului Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO), program comun comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei, a fost lansat un apel de propuneri de proiecte pentru micro-granturi, care urmărește finanțarea de activități având ca scop diseminarea și dezvoltarea pe mai departe a resurselor produse în ciclurile anterioare ale programului.

Activitățile vizate pot include: traduceri sau adaptări de materiale, seminare, conferințe, activități de formare, testarea materialelor, instrumentelor sau a programelor de formare propuse, activități de peer learning și peer review, vizite de studiu etc.

Apelul finanțează două tipuri de propuneri:

  • propuneri de proiecte în parteneriat
  • propuneri de proiecte din partea unei singure entități.

Este eligibilă orice organizație publică sau entitate non-profit activă în domeniul educației pentru cetățenie activă și educației pentru drepturile omului.

Detalii suplimentare sunt disponibile aici. 

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor este 11 noiembrie 2020.

***

Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO) este dedicat proiectelor de cooperare internațională și deschis participării tuturor celor 50 de state semnatare ale Convenției Culturale Europene, printre care și România.

Obiectivul este de a contribui la dezvoltarea durabilă și la promovarea educației pentru cetățenie și drepturile omului, având la bază standardele și strategiile în domeniu ale Consiliului Europei și Uniunii Europene.

Prin programul DISCO sunt finanțate inițiative de cooperare între statele parte ale Convenției Culturale Europene, dintre care cel puțin unul trebuie să fie un stat membru al UE, constând în proiecte de interes comun în domeniul educației pentru cetățenie democratică, respectiv educație pentru drepturile omului. De la inițierea programului, în anul 2013, și până în prezent, au fost implementate șase cicluri de proiecte (detalii ► aici).

Etichetă :