Bilanț remarcabil la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică: o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Luni, 22 Iulie, 2019

Lotul olimpic de matematică a obţinut șase premii (o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), desfăşurată în perioada 10 - 22 iulie, la Bath (Marea Britanie).

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică din Constanța), rezultat care îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume.

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică din București).

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz

 

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România - observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - observator).

Acest palmares excelent a fost reușit în condițiile în care echipa României din acest an este una din cele mai „tinere” din istoria participării țării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

 

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor. A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state. În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de șase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.

BIROUL DE COMUNICARE