AMBASADOR pentru COMUNITATE

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

AMBASADOR pentru COMUNITATE: prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, dedicată cadrelor didactice, părinților și elevilor

Săptămânal, în cadrul proiectului #AmbasadorpentruComunitate, psihologii vor vorbi cadrelor didactice, elevilor și părinților despre soluțiile ce pot fi adoptate pentru depășirea acestei perioade de criză, generată de pandemia COVID-19.

Seria acestor materiale video cu conținut psihoeducațional este difuzată și disponibilă pe pagina de facebook a Ministerului Educației și Cercetării:

  • Primul episod
  • Al doilea episod: în acest episod, psihologul Fabian Radu, coordonatorul proiectului Ambasador pentru Comunitate, vorbește despre resursele pe care le putem accesa pentru a reuși să ne adaptăm mai bine la perioada pe care o traversăm. 
  • Episodul 3: în acest episod, psihologul Nicoleta Larisa Albert, președinte-fondator al Asociației Proacta EDU, vorbește despre cum pot gestiona atât elevii, cât și profesorii și părinții rolurile de soții/soți, mame/tați, cadre didactice/părinți, surori/frați etc. și, implicit, eventualele suprapuneri de roluri.
  • Episodul 4: „Indecizia nu ajută pe perioada crizei. Luați decizii și fiți activi!”
  • Episodul 5: Cum putem fi de folos în comunitatea noastră?
  • Episodul 6: „Comunicarea verbală este importantă în această perioadă. Un cuvânt poate însemna mult!”
  • Episodul 7: Comunicarea în mediul on-line și responsabilitatea socială
  • Episodul 8: Psihologii ne sfătuiesc să ne raportăm cu optimism chiar și la perioadele mai grele din viață
  • Episodul 9: „Cum gestionăm temele copiilor în timpul pandemiei”
  • Episodul 10: „Rolul profesorului în viața elevilor - de la materia predată, la valorile pe care le transmite”
  • Episodul 11: „Copiii sunt oglinda familiilor din care provin”
  • Episodul 12: „Să nu punem etichete persoanelor, pentru că, în definitiv, ne limităm pe noi înșine!” 
  • Episodul 13: „Cine ne-a învățat să fim părinți?”

***

Inițiativa AMBASADOR pentru COMUNITATE este rezultatul parteneriatului între Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Proacta EDU, susținut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP), Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” (FSE - SH) și Consiliul Național al Elevilor și beneficiind de sprijinul Zepelin Production.

Complementar soluțiilor propuse de Ministerul Educației și Cercetării pentru continuarea învățării de acasă, AMBASADOR pentru COMUNITATE vine în sprijinul cadrelor didactice, elevilor și părinților prin consiliere personalizată on-line sau telefonică în scopul de a trece mai ușor peste această perioadă.

Specialiștii psihologi din cadrul Asociației Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile și pentru a identifica situațiile speciale sau de risc în care se pot afla părinții sau elevii. Aceștia vor beneficia, de asemenea, de consiliere psihologică. În funcție de solicitări, familiile pot primi asistență socială, medicală și juridică.

În acest sens sunt puse la dispoziție două linii telefonice - 0771.141.767 și 0771.141.750 - și adresa de e-mail ambasadorpentrucomunitate@proactaedu.ro, pe care cei interesați o pot folosi pentru a intra în dialog cu specialiștii. De asemenea, informații utile sunt publicate pe pagina de facebook a Asociației Proacta EDU

Vă invităm să urmăriți mesajul de încurajare transmis, în contextul derulării acestui parteneriat, de ministrul Monica Anisie, președintele Proacta EDU, Nicoleta Larisa Alberta, președintele FSLI, Simion Hancescu, președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, președintele FNAP-IP, Iulian Cristache și vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor, Karina Caramihai.

Toate serviciile sunt gratuite și respectă măsurile instituite de autorități în această perioadă!

***

Comunicatul de presă transmis cu prilejul lansării proiectului este disponibil aici

Data publicării: 
Vineri, 3 Aprilie, 2020