Selecția Națională „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului CRED, s-a încheiat cu desemnarea câștigătorilor ediției 2021

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
10.09.2021

Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului CRED a ajuns la a treia ediție, luna septembrie marcând anunțarea câștigătorilor din 2021.

La începutul noului an școlar, proiectul CRED vă face cunoștință cu Generația 2021 a „Creatorilor de Educație”. Activitățile dezvoltate, însușite și aplicate la clasă de cei peste 170 de finaliști, veritabile modele de bune practici educaționale, au fost votate de public și evaluate de o comisie națională, formată din experți în domeniu, rezultând cei 50 de câștigători ai selecției de anul acesta.

Activitățile finaliste ale tuturor celor trei ediții „Creatori de Educație”, din anii 2019, 2020 și 2021, sunt promovate ca modele de bune practici prin intermediul platformei dedicate.

Astfel, fiecare cadru didactic din învățământul preuniversitar primar sau gimnazial are posibilitatea de a găsi inspirația necesară pentru a identifica, dezvolta sau valorifica modele de predare optimă, utile în implementarea curriculumului centrat pe competențe-cheie, inclusiv digitale, deosebit de importante pentru desfășurarea în bune condiții a activității didactice în clasă sau virtual.

Selecția Națională a modelelor de bune practici „Creatori de Educație” are scopul de a descoperi și de a promova acele cadre didactice care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și de a descoperi lumea în care trăim.

„Creatori de Educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în modul în care sunt valorificate competențele și calitățile fiecărui elev, în viitorul educației și al societății.

Ei sunt „Creatorii de Educație - Generația 2021”.