A fost lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 23 Decembrie, 2022

[14 martie 2023] Anunț: În cadrul acestui apel a fost prelungită perioada alocată depunerii proiectelor (prin platforma electronică UDiManager). Noul interval de aplicare este 23.12.2022 (ora 9:00) - 24.03.2023 (ora 17:00).

--------------------------

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a lansat apelul competitiv de proiecte pentru Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Alocăm 117.499.800,00 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, școală profesională, precum și în palatele și cluburile copiilor.

  • NOU! Metodologia de evaluare si selectie, analiza si solutionare contestații a proiectelor depuse in cadrul apelului de propuneri de proiecte „ Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” (aprobată prin Ordinul nr. 3.863/17.03.2023) + Anexe [documente adăugate în data de 20.03.2023]

  • GHID DE DEPUNERE ONLINE a proiectelor finanțate în cadrul apelului de propuneri de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” pe platforma http://uefiscdi-direct.ro

  • Ordin nr. 3.675/14.02.2023 pentru modificarea Anexei la Ordinul ministrului educației nr. 6.461/23.12.2022 - Ghidul Solicitantului pentru lansarea apelului de proiecte finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României, „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor” (data publicării: 17 februarie 2023)

  • Ghidul solicitantului (actualizare: 17 februarie 2023)

  • Anexe ghid solicitant (arhivă RAR actualizată în data de 17 februarie 2023)

  • (fișier pdf) Lista întrebărilor frecvente (actualizare: 17 februarie 2023)

Totodată, în cadrul prezentului apel, cel puțin 120 de unități de învățământ secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator inteligent dacă numărul de elevi înscriși în anul școlar 2022 - 2023 este de minimum 500. În acest caz, finanțarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare):

  • 50% - numărul de elevi (liceal) înscriși;

  • 25% - media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani;

  • 25% - rata de promovare la examenul de bacalaureat (din numărul de candidați înscriși) în ultimii 3 ani;

În cadrul apelului vor fi finanțate următoarele tipuri de activități:

  1. achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, conform OME nr. 3497/2022 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice, cu modificările ulterioare;

  2. achiziționarea de conținut educațional, care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;

  3. conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ;

  4. instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Important! În cadrul prezentului apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică disponibilă la adresa https://uefiscdi-direct.ro, cu respectarea termenului-limită de 15.03.2023 (ora 23:59).

Proiectele deja finanțate în platforma PNRR vor fi automat transferate în noua platformă

Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro și la numărul de telefon (help desk) 021/405.63.07.

De asemenea, Ministerul Educației va organiza, în această perioadă, cel puțin două sesiuni de instruire pentru solicitanți, în vederea creșterii capacității instituționale pentru redactarea cererii de finanțare.