[ANUNȚ] Dezbatere (ședință publică în sistem videoconferință) - Proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Codului-cadru de etică şi deontologie universitară

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
09.02.2024

Ministerul Educației organizează luni, 12 februarie 2024, ora 14:00, în sistem videoconferință, o ședință în care va avea loc dezbaterea publică a următorului proiect:

  • Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Codului-cadru de etică şi deontologie universitară (proiectul a fost publicat AICI). 

Se pot înscrie (în limita a 100 de participanți) pentru a lua parte la dezbatere, în sistem online (videoconferință), toți cei interesați de optimizarea acestui proiect: persoane fizice și juridice, organizații non-guvernamentale/ale societății civile, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, reprezentanți ai presei.

Înscrierea se poate realiza prin intermediul unei solicitări trimise pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ropână în data de 12 februarie 2024, ora 10:00.

Datele necesare înscrierii vor include automat: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, datele de contact, numărul de telefon, adresa de e-mail pe care va primi link-ul de conectare, precum și confirmarea participării la dezbatere. Aceste informații nu sunt dezvăluite terților. 

De asemenea, persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerile în cadrul ședinței publice sunt rugate să precizeze clar acest lucru în mesajul trimis pe adresa de e-mail anterior menționată.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (word/pdf), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ supus dezbaterii, prin formularul anexat (disponibil mai jos, sub tag-ul Materiale informative) și se vor transmite la adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, până vineri, 12 februarie 2024, ora 10:00.

Pentru susținerea propunerii/punctului de vedere, persoanele înscrise la cuvânt vor avea la dispoziție 3 minute. În situația în care propunerile formulate sunt semnificative sub raportul conținutului, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de către coordonatorul/moderatorul ședinței publice.

Intervențiile în cadrul ședinței vor avea loc în ordinea înscrierii.

 

Materiale informative: