Funcționare unități de învățământ (an școlar 2021 - 2022) în contextul pandemiei de Covid-19

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

[Această pagină face obiectul unor actualizări periodice]

***

În vederea monitorizării permanente a funcționării unităților de învățământ în contextul pandemiei de Covid-19, precum și pentru asigurarea unui proces de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, inspectoratele școlare județene au creat secțiuni pe site-urile proprii în care publică/actualizează lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online

Regăsiți mai jos legături către aceste secțiuni: 

***

În urma emiterii unui nou ordin comun (Ministerul Educației - nr. 5.338/01.10.2021 și Ministerul Sănătății - nr. 1.082/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precedentul ordin comun a fost abrogat, începând cu data de vineri, 1 octombrie 2021. 

În același scop, vă rugăm să consultați și instrucțiunea de aplicare a ordinului de mai sus. 

Principala reglementare introdusă în noul ordin este următoarea:

  • Scenariul de funcționare al unității/instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/conexă.

În acest context, în învățământul preuniversitar pot fi aplicate următoarele scenarii:

În învățământul superior, înainte de data începerii cursurilor universitare, în funcție de situația epidemiologică, de particularitățile locale, de infrastructura, de specificul programelor de studiu și de resursele umane ale fiecărei instituții de învățământ superior în parte, conducerea acesteia, cu consultarea senatului universitar, stabilește aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a activităților didactice, după cum urmează:

Data publicării: 
Vineri, 1 Octombrie, 2021