„Învață să salvezi vieți!”

Text Size:

 • Increase
 • Decrease
 • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
03.08.2020
 • «În contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Cercetării a lansat campania „Învață să salvezi vieți!”

Noi, oamenii, trebuie să conștientizăm responsabilitatea pe care o avem față de semenii noștri, iar purtarea măștii în spațiile publice închise - la locul de muncă, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun - dar și în spațiile deschise aglomerate să devină un act firesc, un act de respect și grijă față de toți cei cu care intrăm în contact.

Eu #portmască, pentru că îmi pasă de noi toți! #Portmască, pentru că este o dovadă de educație, o dovadă a respectului față de semenii mei!

Vocația noastră de dascăli capătă, în condițiile extreme actuale, valențele unei misiuni. Este datoria noastră să-i învățăm pe cei din jur și să învățăm la rândul nostru că purtarea măștii este, în acest moment, una dintre soluțiile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Este important să purtăm mască din grijă față de propria persoană, dar mai ales din grijă față de ceilalți.

Mâine, 4 august, medicul Dr. Radu Zamfir va deschide campania „Învață să salvezi vieți!” prin intermediul unui clip video, prin care va face un apel la responsabilitate.»

-----------------------------------------------------

 • Cristina Floroiu

„Poartă mască! Este un îndemn spre a fi responsabili. (...) Dacă eu port mască și tu porți mască deja suntem cu doi mai mulți în lupta cu acest virus. Împreună putem învinge!”

Ștefan Iancu

„Sunt încă foarte multe lucruri pe care nu le știm despre acest virus, dar ceea ce știm cu siguranță este că ne putem proteja purtând măști: în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și peste tot unde este obligatoriu... Doar împreună putem trece peste asta, așa că vă rog: Purtați mască!”

  • Dr. Radu Zamfir 

  „Noi nu renunțăm la lupta cu acest virus. Nu renunța nici tu!
  Poartă mască, respectă regulile de distanțare socială și regulile de igienă specifice!
  Pentru părinții tăi, pentru copiii tăi, pentru prieteni și pentru cei pe care nu-i cunoști. Este greu, dar nu imposibil de depășit!”

  • Medeea Marinescu

  „Port mască pentru că nu vreau să mă îmbolnăvesc. Este o chestiune de civilizație. Trăim într-o comunitate în care trebuie să ne gândim și la cei de lângă noi. Suntem civilizați, purtăm mască!”

  • Cătălin Striblea

  „Purtăm măști și ne protejăm chiar și în acest spațiu rarefiat (din spatele meu). Nu neapărat fiindcă e vorba de lege, dar e bine pentru noi: încercăm să ne protejăm și respectăm regulile...
  Ceea ce vă invit și pe voi să faceți, pentru că altfel nu scăpăm de boala asta!”

  • Radu Albu

  „Fii responsabil! Atunci când intri într-o încăpere, într-un spațiu închis, poartă mască! Nu e greu, nu te sufoci... Pune masca dacă intri în magazin, dă-o jos când ieși. Când ești într-un loc agomerat, poartă mască!
  Te rog: fii responsabil! Atât cu tine însuți, cât și cu cei din jurul tău. Îți mulțumesc!”

  • 12 august: Emilian

  Mesaj muzical: „Nu uita! Poartă, poartă masca!”

  • Marius Manole

  „Rugămintea mea ar fi să respectăm regulile acestea simple: să purtăm măști (ca să ne protejăm pe noi, pe cei dragi, pe cei de lângă noi), să ne spălăm pe mâini cât mai des cu putință, să folosim dezinfectant și să renunțăm un pic la apropiere...

  Purtați măști în locurile aglomerate, în spațiile închise, în mijloacele de transport! Nu e atât de greu și poate trecem mai repede peste această perioadă.

  Vă doresc multă sănătate, înțelepciune și răbdare!”

  • Crina Semciuc

  „Te rog să fii responsabil! Te rog să-i protejezi pe cei dragi, te rog să porți mască!

  Dacă dorești ca totul să revină la normal, poartă mască!”

  • Marian Drăgulescu

  „Doar împreună putem învinge răspândirea acestui virus și doar purtând mască, protejându-ne pe noi și pe cei dragi nouă, respectându-ne... (...)

  Purtați mască! Și eu o port. Numai bine și să ne vedem sănătoși!”

  • Dan Negru

  „Poartă-ți de grijă!”