Lansarea apelului de candidaturi pentru Premiul UNESCO Regele Hamad Bin Isa Al - Khalifa pentru folosirea tehnologiilor informației și comunicației în educație (ediția 2018)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
24.09.2018

Premiul UNESCO Regele Hamad Bin Isa Al - Khalifa pentru folosirea tehnologiilor informației și comunicației în educație a fost creat în anul 2005 în scopul recompensării proiectelor și activităților persoanelor, instituțiilor, diferitelor entități sau organizații non-guvernamentale referitoare la modele de excelență, bune practici și folosirea creativă a tehnologiilor informației și comunicării (TIC) în educație pentru promovarea învățării, predării și performanței în educație, în general. Premiul beneficiază de sprijinul financiar oferit de Regatul Bahrain.

În fiecare an, Directorul General al UNESCO nominalizează doi câștigători pe baza recomandărilor făcute de un juriu internațional. Premiul acordat constă dintr-o diplomă și un premiu în bani în valoare de 25.000 USD pentru fiecare din cei doi câștigători. Decernarea premiului se face în cadrul unei ceremonii organizate la sediul UNESCO din Paris.

Tema de anul acesta este Utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor inovative pentru asigurarea educației pentru grupurile cele mai vulnerabile. O atenție specială va fi acordată proiectelor care folosesc soluții integrate care combină tehnologia uzuală cu cea de avangardă.

În vederea depunerii candidaturii pentru Premiul UNESCO Regele Hamad Bin Isa Al - Khalifa, dosarele candidaților interesați vor fi transmise, în format electronic, Secretariatului Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, la adresa cnr@cnr-unesco.ro, până la data de 24 octombrie 2018.

Detalii suplimentare sunt disponibile în materialul atașat, dar și aici.