Proiectul CRED continuă formarea formatorilor în sistem „blended learning”

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
22.07.2020

Formarea formatorilor de cadre didactice, obiectiv al activității A3.2 a proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți - CRED” continuă, în format blended learning (cursuri față în față și online).

Etapele de formare au fost suspendate, în a doua jumătate a lunii martie, după instituirea stării de urgență. În toată această perioadă, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, activitatea de formare a formatorilor a fost întreruptă temporar.

Odată cu aplicarea Hotărârii de Guvern 511/2020 și a ordinului ministrului Educației și Cercetării,nr. 4.649/2020, documente care permit reluarea cursurilor de formare în nteriorul proiectelor europene, în anumite condiții de siguranță, în cadrul proiectului CRED au fost programate două etape de formare a formatorilor.

Astfel, între 19 și 23 iulie, la Constanța, au loc cursuri de formare a formatorilor de cadre didactice pentru învățământul gimnazial, disciplinele fizică, chimie, biologie și educație fizică. La programul de formare desfășurat la Constanța participă un număr de 54 de cursanți.

De asemenea, în intervalul 26 - 30 iulie 2020, la Sinaia, vor fi formați 56 de formatori, profesori de istorie, geografie și de religie.

Formatul blended learning implică 32 de ore de formare față în față și 28 de ore online.

Organizarea cursurilor de formare respectă, cu strictețe, toate recomandările și regulile impuse de autorități.

Pentru cadrele didactice participante la programele de formare continuă acreditate în cadrul proiectului CRED, începând cu 27 martie 2020, activitățile de formare au fost organizate exclusiv în mediul online.

Alte știri despre Proiectul CRED