Situații de urgență - Informarea, primul pas spre siguranță!

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

[această pagină face obiectul unor actualizări periodice]

Am creat pe edu.ro, începând cu data de 2 martie a.c., o secțiune dedicată Situațiilor de urgență. În cadrul acestei secțiuni publicăm materiale informative destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din unitățile de învățământ privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență.

Structură

I. Resurse privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență

II. Infrastructură școlară - situația clădirilor încadrate/neîncadrate într-o clasă de risc seismic

Începând din data de 24 februarie publicăm pe site și, ulterior, în această secțiune, situația infrastructurii clădirilor aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar din România, așa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităților de învățământ în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR).

II.1 Situație încadrare/neîncadrare clădiri învățământ într-o clasă de risc seismic:

Precizări:

  • Lista cuprinde informațiile introduse la nivelul instituțiilor/unităților de învățământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare.

  • De asemenea, include informații privind toate clădirile aparținând instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar, indiferent de destinație.

  • Precizăm că, în fișierele anexate, mențiunea Altă destinație vizează clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc., neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport.

III. Planificarea, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, a exercițiilor de simulare pentru situații de urgență

Informațiile din fișierele de mai jos au fost comunicate de inspectoratele școlare județene potrivit datelor furnizate de unitățile de învățământ. 

Data publicării: 
Joi, 2 Martie, 2023