Întâlnire între ministrul Ecaterina Andronescu și ambasadorul Republicii Finlanda în România, E.S. Päivi Pohjanheimo

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Sâmbătă, 2 Martie, 2019

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a avut vineri, 1 martie, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Finlanda la București, Excelența Sa Päivi Pohjanheimo.

Obiectivul întâlnirii l-a constituit consolidarea cooperării bilaterale în domeniul educației, având în vedere interesul tot mai crescut, existent în România, pentrusistemul educațional finlandez, în condițiile în care acesta a devenit un punct de reper în rândul comunității internaționale, prin accentul sistematic pus pe inovare și cercetare.

În acest context, ministrul Ecaterina Andronescu și-a exprimat deschiderea pentru consolidarea unui sistem de învățământ centrat pe elev și pe competențe, abilități, aptitudini și atitudini relevante pentru secolul XXI, adaptate la cerințele pieței muncii, prin valorificarea exemplelor de bune practici. Alte domenii vizate, cu prioritate, de țara noastră sunt formarea inițială și continuă a cadrelor didactice, precum și învățământul profesional și tehnic, domenii în care Finlanda a înregistrat progrese majore în ultimii 15 ani.

Începând cu ora 14:00, ministrul Ecaterina Andronescu a vizitat Școala Gimnazială Româno-Finlandeză din București, unde s-a întâlnit cu fondatorii instituției de învățământ privat, a dialogat cu profesorii și elevii, urmărind metodele de predare din cadrul acestei unități. În cadrul discuțiilor au fost subliniate succesele obținute prin personalizarea învățării și implicarea comunității locale în procesul de educație.

De asemenea, s-a luat în considerare posibilitatea ca școala vizitată să devină unitate-pilot pentru implementarea paradigmei educaționale finlandeze în România.

BIROUL DE COMUNICARE