comunicate de presă

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, prezent la „Summit-ul privind Transformarea Educației”, în delegația Președintelui României, Klaus Werner Iohannis (New York, 16-19 septembrie 2022)

20 Sep 2022

În perioada 16 - 19 septembrie 2022 s-a desfășurat la New York „Summit-ul privind Transformarea Educației”, organizat la inițiativa Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite.

Mesajul ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, cu prilejul începerii anului școlar 2022 - 2023

05 Sep 2022

„Întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar și pentru părinții și bunicii acestora.

Toți părinții și bunicii care vor dori să fie alături de copii și să-i însoțească la grădiniță sau la școală o vor putea face!

Protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.)

01 Sep 2022

Eliberarea abonamentelor valabile în mijloacele de transport public local rutier (asigurate de Societatea de Transport Bucureşti STB S.A.) pentru elevii și studenții înmatriculați în unităţi de învăţământ și instituții de învățământ superior din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov se va eficientiza prin digitalizarea mecanismelor acestui proces. 

Informare privind rezultatele înregistrate la examenul național de bacalaureat/sesiunea august - septembrie 2022 (înainte de contestații)

31 Aug 2022

Rata de promovare din sesiunea august-septembrie 2022 (înainte de contestații) - 32,5% - atinge cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent!

 ----------------------

Întâlnire cu rezultate fără precedent în istoria consultărilor între Ministerul Educației și studenți!

22 Aug 2022

Astăzi, 22 august 2022, alături de colegi din Ministerul Educației, am avut un dialog deschis și extrem de constructiv privind proiectului Legii învățământului superior cu reprezentanții federațiilor studenților: Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR), Uniunea Studenților din România (USR), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS).

5 decizii majore în urma consultărilor Ministerului Educației cu federațiile sindicale!

19 Aug 2022

Am avut un dialog foarte constructiv și responsabil cu federațiile sindicale reprezentative din învățământ: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Am agreat împreună cu reprezentanții celor două federații următoarele 5 propuneri de îmbunătățire a textului proiectului Legii învățământului preuniversitar - „România Educată". Măsurile agreate se vor regăsi în textul proiectului de lege care va fi înaintat spre adoptare în Guvern:

Sesiunea august - septembrie 2022 a examenului național de bacalaureat începe marți, 16 august, cu aproape 35.000 de candidați înscriși

15 Aug 2022

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2022 (sesiunea august - septembrie). Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Probele se vor desfășura în 138 de centre de examen, după următorul calendar:

Pagini

Subscribe to RSS - comunicate de presă