Întâlnire între ministrul Ecaterina Andronescu și preşedintele reţelei educative pontificale Scholas Occurrentes, José María del Corral

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 26 Februarie, 2019

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a avut marți, 26 februarie 2019, o întrevedere cu preşedintele reţelei educative pontificale Scholas Occurrentes, profesorul și teologul argentinian José María del Corral.

Discuțiile au vizat rolul educației în viața tinerilor și modalitățile prin care instituțiile responsabile cu politicile educaționale își duc la îndeplinire misiunile pe care și le asumă. A fost subliniat, de asemenea, aportul decisiv al cadrelor didactice în formarea și dezvoltarea personalității, atitudinilor și comportamentelor elevilor și studenților.

Întâlnirea a avut loc în contextul semnării de către rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, și preşedintele Scholas Occurrentes, José María del Corral, a acordului privind înființarea la București, în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a unui centru regional pentru dezvoltare. La întrevedere a participat și președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu.

Fondată în Argentina, la inițiativa Papei Francisc, în timpul când acesta era arhiepiscop de Buenos Aires, Scholas Occurrentes este o organizație cu statut laic, care oferă oportunități de a împărtăși experiențe educaționale pentru tinerii din întreaga lume.

Reţeaua coordonează în prezent 500.000 de membri din 171 de ţări aflate pe cinci continente.