Întâlnire între ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, și viceprim-ministrul și ministrul educației, științei și sportului din Slovenia, Jernej Pikalo

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 15 Ianuarie, 2019

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a avut luni, 14 ianuarie, o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul educației, științei și sportului din Slovenia, Jernej Pikalo.

Discuțiile au vizat prioritățile României în domeniul educației și formării profesionale pe durata exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Accentul a fost pus pe programul Erasmus+, respectiv pe obținerea consensului miniștrilor educației cu privire la Recomandarea Consiliului - O abordare comprehensivă a predării și învățării limbilor străine și Recomandarea Consiliului pe tema sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului.

 

Demnitarul sloven Jernej Pikalo și-a exprimat susținerea privind cele două Recomandări ale Consiliului, dar și disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea viitorului Program Erasmus+, generator de beneficii în domeniul mobilității academice.

De asemenea, cei doi interlocutori au apreciat buna colaborare bilaterală în domeniul educației și au reiterat interesul celor două țări privind consolidarea parteneriatelor din cercetare și învățământul superior.

În acest context, ministrul Ecaterina Andronescu i-a lansat invitația interlocutorului său de a participa la reuniunea miniștrilor educației implicați în procesul de cooperare ASEM, eveniment care va avea loc în București, în perioada 15 - 16 mai 2019.

BIROUL DE COMUNICARE