Întâlnire de lucru privind colaborarea româno-slovacă în domeniul educației

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 16 Aprilie, 2019

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale și ai Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior s-au întâlnit marți, 16 aprilie, cu o delegație parlamentară slovacă, aflată în vizită în România.

Cele două părți și-au exprimat satisfacția față de foarte buna colaborare în domeniul educației. Programul interministerial de cooperare în sectorul educației, semnat la București, în luna septembrie a anului trecut, reprezintă o confirmare a interesului de continuare și consolidare a acestor relații.

Oficialii Ministerului Educației Naționale au apreciat sprijinul autorităților slovace pentru învățământul în limba maternă destinat minorității slovace din România, concretizat prin detașarea în școlile în care se predă limba maternă slovacă a unor cadre didactice calificate, respectiv dotarea cu resurse educaționale relevante. Parlamentarii slovaci au apreciat preocuparea autorităților române pentru asigurarea unui învățământ de calitate pentru minoritatea slovacă din România

În cadrul dialogului a fost subliniată și preocuparea pentru identificarea unor soluții comune în vederea valorificării oportunităților de parteneriat academic și a mobilităților. Cele două părți au făcut un schimb de opinii cu privire la importanța asigurării calității în învățământului superior și o mai bună aliniere a acestuia la nevoile pietei muncii.