Întrevederea ministrului Educației Naționale cu reprezentanții UNICEF în România

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Joi, 17 Mai, 2018

Ministrul Educației Naționale, domnul Valentin Popa, a avut astăzi, 17 mai, o întrevedere cu reprezentanții UNICEF din țara noastră, la care au participat domnul Pieter Bult, reprezentant UNICEF în România, domnul Gabriel Vockel, reprezentant adjunct, doamna Luminița Costache, Specialist Educație UNICEF, precum și doamna Liliana Preoteasa, Consilier ministru pe probleme de politici educaționale.

Reprezentanții UNICEF au prezentat stadiul implementării proiectelor derulate în parteneriat cu MEN, în domenii cum ar fi: Educația Timpurie; Educația Parentală; Accesul și participarea la educație; Educația incluzivă; Colaborarea cu OECD în domeniul evaluării și examinării.

A fost menționat interesul altor state pentru un schimb de bune practici, pornind de la proiectele de succes, implementate de cele două părți în România, dintre care amintim: Educație Parentală și campania „Hai la Școală”.

În cadrul discuțiilor, a fost agreată extinderea Protocolului de Colaborare dintre cele două părți, în baza căruia ministerul a beneficiat de sprijinul UNICEF pentru implementarea și monitorizarea „Planului de acțiune pentru desegregare școlară și creșterea calității educaționale în unitățile de învățământ preuniversitar”.

Părțile și-au exprimat acordul pentru continuarea colaborării, care s-a dovedit a fi una benefică pentru sistemul educațional din România, inclusiv prin dezvoltarea unor proiecte viitoare, menite să sprijine creșterea calității educației în mediile dezavantajate, preponderent în mediul rural. Vor continua să reprezinte tematici de reflecție comună calitatea și relevanța educației, în raport cu nevoile societății, ținând cont de ritmul accelerat al dezvoltării tehnologice.