[Reminder] Apel privind selecția și participarea la a 15-a Conferință ASEF «Classroom Network» (Tokyo, 25-29 noiembrie 2019)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
15.08.2019

În perioada 25-29 noiembrie 2019, Fundația Asia-Europa (ASEF) organizează, la Tokyo, cea de a 15-a Conferință ASEF Classroom Network (ASEFClassNet15), în parteneriat cu Universitatea Sophia, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei din Japonia.

Tema evenimentului este „Educație pentru dezvoltare durabilă: rolul și pregătirea profesorilor”. Conferința va reuni aproximativ 70 de profesori din învățământul secundar, profesional și liceal, din aproximativ 51 de țări din Asia și Europa.

Apelul privind selecția și participarea profesorilor la această conferință se închide la data de 31 august 2019.

Participanții vor fi selectați printr-un apel deschis la cerere, care va asigura o abordare nediscriminatorie și o reprezentare geografică echilibrată.

Organizatorii vor oferi cazare și masă, precum și subvenții pentru costurile de călătorie pentru participanții selectați. De asemenea, nu se va percepe taxă de înregistrare sau participare.

Informații detaliate sunt disponibile în documentul atașat și pe site-ul fundației

***

Fundația Asia-Europa (ASEF) este o organizație interguvernamentală non-profit cu sediul în Singapore, fondată în 1997, în cadrul Cooperării Asia-Europa Meeting (ASEM).

ASEF are ca obiective principale promovarea, facilitarea și dezvoltarea cooperării între persoane, instituții și organizații din Asia și Europa, precum și îmbunătățirea dialogului, a schimburilor de bune practici și idei, colaborarea în domeniile tematice ale culturii, educației, guvernării, dezvoltării durabile, economiei, sănătății publice și mass-media.

Rețeaua ASEF Classroom Network (ASEFClassNet) este o platformă pentru profesori, inițiată cu scopul de a distribui cele mai recente tendințe educaționale, cu accent pe EdTech, și de a contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea sectorului învățământ secundar. Rețeaua oferă oportunități liderilor școlilor și profesorilor din țările ASEM pentru învățare colaborativă și schimburi interculturale, prin activități față în față și online. De asemenea, încurajează colaborările dintre profesorii și elevii de liceu din Asia și Europa, valorificând totodată potențialul și oportunitățile tehnologiei pentru educație.

Până în prezent, peste 1.500 de profesori din 48 de țări partenere ASEM s-au alăturat rețelei ASEF. În plus, mai mult de 32.000 de elevi au fost antrenați în 398 colaborări de tip school-to-school, începând cu anul 2001.

Materiale informative: