Comunicate de presă

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Precizările Ministerului Educației Naționale cu privire la necesitatea modificării H.G. nr. 363/2019

 

Ministerul Educaţiei Naționale, prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene, a colectat date referitoare la situația unităților de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare amplasate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

Astfel că, Inspectoratele Școlare Județene, împreună cu reprezentanții Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, au analizat situația existentă și au propus școlile care pot fi finanțate în anul 2019, în vederea conformării grupurilor sanitare.

Prin H.G. nr. 363/2019 au fost nominalizate unitățile de învățământ care vor beneficia de fonduri de la bugetul de stat, în scopul realizării lucrărilor de investiții necesare aducerii grupurilor sanitare la standardele în vigoare pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare.

După adoptarea proiectului de act normativ, autoritățile locale, în raza cărora funcționează unitățile de învățământ preuniversitar de stat nominalizate, aveau obligația de a-și actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată demara procedurile de amenajare a grupurilor sanitare la unitățile de învățământ beneficiare.

În vederea actualizării bugetelor locale, autoritățile locale de pe raza județelor Bacău, Botoșani, Ialomița și Vrancea au constatat că sunt împiedicate să pună în aplicare prevederile HG nr. 363/2019.

Drept urmare, autoritățile locale au sesizat Inspectoratele Școlare Județene și Ministerul Educației Naționale următoarele aspecte:

-        activitatea Școlii Primare sat Călini, comuna Colonești, județul Bacău, va fi mutată într-un local nou, iar în localul vechi nu se vor mai desfășura activități educative;

-        Școala Primară Rași își desfășoară activitatea pe raza comunei Sălcioara și nu pe raza comunei Bordușani din județul Ialomița;

-        câteva unități de învățământ situate pe raza județului Vrancea și pe raza județului Botoșani vor fi propuse, în perioada următoare, pentru restrângerea activității educaționale, ca urmare a scăderii numărului de elevi, iar alte câteva au fost cuprinse pentru reabilitarea întregului imobil în Programul Național de Dezvoltare Locală;

-        de asemenea, au mai fost identificate unele unități de învățământ situate pe raza județelor Vrancea și Botoșani care funcționează cu grupuri sanitare neconforme și nu sunt propuse pentru restrângerea activității educaționale, nefiind cuprinse nici în alte programe de finanțare.

Drept urmare, în vederea îndreptării erorii materiale din HG nr. 363/2019, MEN, la solicitarea autorităților locale și a celor patru Inspectorate Școlare Județene, a elaborat un proiect de HG de modificare. 

Conferinţă de presă susţinută de ministrul Educaţiei Naționale, Ecaterina Andronescu (joi, 18 iulie, ora 12:00, sediul MEN)

18 Iul 2019

Ministrul Educaţiei Naționale, Ecaterina Andronescu, va susţine joi, 18 iulie, ora 12:00, o conferinţă de presă. Principalele teme abordate:

· rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a (sesiunea 2019);

· rezultatele finale înregistrate la examenul național de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2019);

· activitatea instituției în primul semestru al anului în curs.   

Precizările Ministerului Educației Naționale cu privire la necesitatea modificării H.G. nr. 363/2019

16 Iul 2019

Ministerul Educaţiei Naționale, prin intermediul Inspectoratelor Școlare Județene, a colectat date referitoare la situația unităților de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare amplasate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

Astfel că, Inspectoratele Școlare Județene, împreună cu reprezentanții Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, au analizat situația existentă și au propus școlile care pot fi finanțate în anul 2019, în vederea conformării grupurilor sanitare.

Prezentarea realizărilor Președinției române la Consiliul Uniunii Europene în plenul Parlamentului European

16 Iul 2019

Ministrul Educației Naționale se află astăzi, 16 iulie 2019, alături de premierul României, doamna Viorica Dăncilă, și alți membri ai Guvernului, la Strasbourg, pentru a participa la prezentarea bilanțului Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European.

Clubul Sportiv Universitar „Știința” din Constanța se numește, începând de astăzi, Clubul Sportiv Universitar „Simona Halep”

15 Iul 2019

În vederea recunoașterii oficiale a impresionantei performanțe înregistrate de Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România câștigătoare a turneului de la Wimbledon, ministrul Educației Naționale a aprobat astăzi, 15 iulie 2019, un ordin, prin care denumirea Clubului Sportiv Universitar „Știința” din Constanța se modifică și devine Clubul Sportiv Universitar „Simona Halep” din Constanța (potrivit prevederilor legale, cluburile sportive studențești se organizează și funcționează în subordinea Ministerului Educației Naționale sau a universită

Echipa României a obținut opt premii și locul I în clasamentul pe medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada - Yakuția (2019)

15 Iul 2019

Membrii lotului olimpic al României au cucerit opt premii (trei medalii de aur dintre care una cu punctaj maxim, patru medalii de argint și o medalie de bronz) la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada - Yakuția, desfăşurată în perioada 8 - 14 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă).

Cinci medalii pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Fizică - 2019

15 Iul 2019

Lotul olimpic de fizică al României a obținut rezultate remarcabile la a 50-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Fizică: patru medalii de argint și o medalie de bronz. 

Ariana Dalia Vlad, Iosif Theodor, Ionel Emilian Chiosa și Ștefan Dolteanu au fost medaliați cu argint, iar Sabina Drăgoi a intrat în posesia medaliei de bronz.

Bacalaureat 2019, sesiunea iunie - iulie: rezultate finale după soluționarea contestațiilor

12 Iul 2019

Rata finală de promovare (după soluționarea contestațiilor), înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2018-2019 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019, este de 75,5%. În raport cu rezultatele inițiale (73,7%), se constată o creștere de 1,8%.

Precizările Ministerului Educației Naționale

12 Iul 2019

Având în vedere situația elevei de la Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Ploiești care a obținut media 9,86 la examenul național de Bacalaureat și care a întâmpinat dificultăți în eliberarea diplomei și foii matricole, ministrul Ecaterina Andronescu a contactat conducerea unității de învățământ pentru a solicita detalii.

Cu acest prilej, direcțiunea școlii a oferit asigurări că, la momentul actual, elevei i-au fost eliberate actele de studii și că pe viitor astfel de disfuncționalități vor fi evitate.

124.308 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă (anul școlar 2019-2020)

12 Iul 2019

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat vineri, 12 iulie, ora 8:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

Au fost repartizați 124.308 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care:

67.803 în învățământul liceal - filiera teoretică;

Pagini

Subscribe to RSS - Comunicate de presă