Concursul Național de Comunicări Științifice - Geografie (2018)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 13 Iulie, 2018

În perioada 8-12 iulie, s-a desfășurat în localitatea Cumpăna, județul Constanța, Concursul Național de Comunicări Științifice - Geografie (2018). La ediția din acest an au participat 115 elevi din 37 de județe și o echipă din Republica Moldova.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni - geografie fizică, geografie umană și geografia mediului - și a constat în susținerea a două probe, având la bază o cercetare de teren.

În cadrul festivității de premiere, la ediția din acest an, au fost acordate 9 premii (câte 3 pentru fiecare secțiune) și 20 de mențiuni. De asemenea, au fost acordate premii speciale din partea Societății de Geografie din România și a Universității Politehnica din București. Președinte al Comisiei Centrale de organizare a fost Marian Ene, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București.

Concursul Național de Comunicări Științifice - Geografie reprezintă un cadru special de exprimare a pasiunii elevilor pentru această disciplină, dar și o alternativă la cunoașterea realității înconjurătoare prin tematica diversă a comunicărilor pregătite sub îndrumarea profesorilor coordonatori. Totodată, competiția stimulează creativitatea elevilor prin latura aplicativă pe care o cuprinde.

BIROUL DE COMUNICARE