Dezbatere publică privind impactul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
22.09.2017

Ministerul Educației Naționale a organizat joi, 21 septembrie 2017, o dezbatere publică referitoare la impactul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Evenimentul se încadrează într-un proces mai larg de consultare publică, inițiat de Ministerul Afacerilor Externe cu scopul de a informa actorii relevanți cu privire la implicațiile Brexit pentru societatea românească și mediul de afaceri.

Principalele teme de discuție au vizat recunoașterea academică și cea a calificărilor profesionale, Programul Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului - Erasmus+, precum și protejarea drepturilor și intereselor elevilor, studenților și cercetătorilor români din Marea Britanie după momentul Brexit.

Dezbaterea a fost deschisă de ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și moderată de secretarul de stat Gabriel-Liviu Ispas. Au participat președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Mihai Cîmpeanu, reprezentați ai Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Cercetării și Inovării, asociațiilor studențești, Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, Autorității Naționale pentru Calificări, Centrului Național pentru Recunoașterea și Echivalarea Diplomelor. De asemenea, au fost prezenți rectorul Universității Politehnice din București, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Româno- Americane, Ovidiu Folcuț, precum și rectorul Universității Tehnice de Construcții din București, Radu Sorin Văcăreanu.