Cadrul european

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Prioritățile Președinției Spaniei la Consiliul Uniunii Europene în domeniul educației și formării profesionale

Spania va deține, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2023, Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene (PRES ES).

Prioritățile Spaniei în domeniul educației și formării profesionale au în vedere următoarele aspecte:

Etichetă : 

[Comisia Europeană] Cerere de oferte pentru sprijinirea dezvoltării Centrului de educație digitală „/Digital Education Hub”

Comisia Europeană a lansat, recent, cererea de oferte pentru sprijinirea dezvoltării Centrului de educație digitală /Digital Education Hub, parte a Planului de acţiune privind educatia digitală 2020-2027, inițiat în septembrie 2020.

Etichetă : 

Comisia Europeană și Fondul European de Investiții (FEI) au lansat Facilitatea financiară pentru competențe și educație

Comisia Europeană și Fondul European de Investiții (FEI) au lansat, ​în data de 22 aprilie, o nouă facilitate-pilot - „Facilitate financiară pentru competențe și educație” (Facilitate-pilot C&E) - prin care se asigură noi oportunități adresate persoanelor și organizațiilor care doresc să investească în competențe și educație, mai ales în contextul generat de pandemia COVID-19.

Consultare publică lansată de Comisia Europeană privind evaluarea sprijinului acordat educației și formării profesionale prin Fondul Social European

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind evaluarea sprijinului acordat educației și formării profesionale prin Fondul Social European (FSE), care se desfășoară în perioada 18 noiembrie 2019 - 24 februarie 2020 (miezul nopții, ora Belgiei).

Etichetă : 

Cerere de candidaturi pentru premiul „Altiero Spinelli Prize for Outreach”, lansată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a lansat, recent, cererea de candidaturi pentru premiul „Altiero Spinelli Prize for Outreach”.

Competiția se adresează organizațiilor neguvernamentale și persoanelor care au elaborat programe educaționale, proiecte sau campanii de comunicare și informare despre Uniunea Europeană sau au organizat activități prin care au vizat încurajarea implicării tinerilor în democrația europeană.

Concurs în domeniul educației digitale - DigiEduHack (3 octombrie 2019)

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) va organiza joi, 3 octombrie, în cadrul Planului de acțiune privind educația digitală al Comisiei Europene, un concurs în domeniul educației digitale (DigiEduHack) care va dura 24 de ore.

Inițiativa se va axa pe viitorul educației în epoca digitală și va reuni echipe din domeniile educației și inovării pe parcursul unor serii de evenimente ce se vor desfășura simultan în Europa și în afara acesteia.

Etichetă : 

Eu și UE

EU și UE: PUBLICAȚIE INFORMATIVĂ DESPRE UNIUNEA EUROPEANĂ

Dacă sunteți cetățeni ai unei țări din UE, sunteți și cetățeni europeni. Dar ce înseamnă acest lucru în practică? Ce a făcut Uniunea Europeană pentru noi? Ei bine, în primul rând, trăim cu toții în vremuri de pace, ceea ce este o realizare uriașă, însă nu este singurul lucru pe care l-a făcut Europa pentru noi.

Dacă aveți între 14 și 18 ani și doriți să aflați mai multe despre Uniunea Europeană, această publicație este pentru voi! 

Bilanțul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene 1 ianuarie - 30 iunie 2019 // Educație și formare profesională (raport MEN)

„Coeziunea, o valoare europeană comună” a fost tema generală care a unit toate demersurile și evenimentele Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

În domeniul educației și formării profesionale, această temă s-a declinat în ideea de „conectivitate” prin educație și formare (Connecting Education), prin abordarea mai multor aspecte:

Inițiativa creării universităților europene: sesiune de informare organizată de Comisia Europeană (18 decembrie 2018)

Referitor la Inițiativa creării Universităților Europene, vă informăm că s-a deschis înregistrarea pentru participarea la sesiunea de informare pe această temă, care va avea loc în data de 18 decembrie 2018.

Etichetă : 

Pagini

Subscribe to RSS - Cadrul european