Douăsprezece premii pentru elevii români prezenţi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2017

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
21 Iul 2017

Olimpicii români au cucerit douăsprezece premii (trei medalii de aur dintre care două cu punctaj maxim, șapte medalii de argint, o medalie de bronz şi o menţiune) la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 14 - 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă). Componenții echipei României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.

În funcţie de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

  • ChimieCristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi) - medalie de aurCristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalii de argint.
  • Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanța) - medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) - medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu" din Lugoj) - mențiune.
  • InformaticăBogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel) - medalie de aur cu punctaj maximAlexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalii de argint.
  • FizicăCosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) - medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) - medalii de argint.

Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului. Precizăm, de asemenea, că Alexandru Petrescu (informatică),  Cristian Tudor Cozma și Daniel Cristian Ungureanu (chimie) și-au trecut în palmares medalii de argint și bronz și în competiția de anul trecut.

La ediţia curentă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria si Romania). 

Lotul olimpic revine în țară duminică, 24 iulie, ora 12:25, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (via Moscova). 

BIROUL DE COMUNICARE