Lansarea apelului competitiv de proiecte pentru construcția infrastructurii universitare

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
28.07.2023

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează apelul competitiv de proiecte Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15: Educație.

Prin Investiția 17: Asigurarea infrastructurii universitare, instituțiile de învățământ superior de stat pot obține granturi pentru construcția de noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare. Obiectivul apelului îl reprezintă dezvoltarea rezilienței campusurilor universitare, prin asigurarea dimensiunii sociale/incluzive a învățământului superior printr-o infrastructură universitară adecvată.

De asemenea, prin prezentul apel, cel puțin 40% din numărul locurilor din cantine, din spațiile de recreere și din numărul locurilor de cazare construite vor fi rezervate pentru studenții din medii defavorizate.

Solicitanții eligibili prezentului apel de proiecte sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate.

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte pentru construcția de infrastructură universitară este de 143.213.060 de euro. În cadrul acestui apel, un proiect nu poate depăși suma maximă de 8.000.000 de euro.

În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, în perioada 27.07.2023 - 20.09.2023.

Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail infrauniv@edu.gov.ro.

Alte informații sunt și vor fi publicate, în funcție de calendarul de desfășurare, în secțiunea dedicată acestui apel.