Mesaj de susținere din partea ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu pentru Mirela Tanc, finalistă în TOP 50 Global Teacher Prize 2021

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
20.09.2021

„Doresc să o felicit pe doamna Mirela Tanc, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, pentru performanțele obținute în activitatea de predare, performanțe care i-au adus poziția de finalistă în TOP 50 Global Teacher Prize organizat în parteneriat cu UNESCO.

Suntem încântați că un profesor român a reușit un astfel de rezultat, combinând excepțional componenta academică cu cea emoțională și cu spiritul civic. Doamna Tanc dovedește că este un campion al schimbării și al implicării în educație, inspirând elevii și comunitățile de educatori.

Ne onorează recunoașterea internațională a metodelor sale de predare, Mirela Tanc fiind selectată din peste 8.000 de nominalizări și aplicații din 121 de țări. Doamna profesoară este un model pentru toate cadrele didactice prin implicare, devotament și prin capacitatea sa de a face școala un spațiu atractiv, apropiat de nevoile elevilor pe care își dorește să îi pregătească pentru viață. Doamna profesoară țintește să îi sprijine pe elevii săi în formarea lor ca adulți responsabili, creativi, capabili să găsească soluții și să schimbe în bine societatea. 

O felicităm pentru modul în care a reușit să integreze cu ușurință tehnologia în predarea on-line, pentru că este un profesor inovator care se redescoperă și se reinventează continuu!

O felicităm pentru modul în care este alături de profesorii români și îi sprijină să predea pe placul elevilor lor, pentru că le împărtășește acestora metodele moderne de predare în cadrul Conferințelor și atelierelor CRED, Merito, SuperTeach. O felicităm pentru conexiunile globale create, pentru profesionalism!

Recunoaşterea internaţională a eforturilor depuse de doamna Mirela Tanc arată că profesorii români sunt resurse extraordinare care pot inspira elevii și colegii să se autodepășească. Este o cinste, o mândrie pentru întregul învățământ românesc faptul că un profesor de limba și literatura română este considerat unul dintre cei mai buni 50 de profesori din lume! Astfel de competiții ajută la recâștigarea respectului profesorului şi recunoașterea rolului său formator în societate.  

O susținem pe doamna profesoară Mirela Tanc și îi dorim succes mai departe în competiția Global Teacher Prize 2021.”

 

Sorin Mihai Cîmpeanu

Ministrul Educației

Etichetă :