Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învăţământul preuniversitar de stat din România pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă în anul 2017-2018

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
22.06.2017

Românii de pretutindeni pot beneficia în învățământul preuniversitar de stat din România de următoarele facilități:

  • locuri de studii, fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă pentru înscrierea în învățământul preuniversitar de stat, ciclul liceal și învățământ profesional. Elevii care doresc să-și continue studiile în învățământul profesional trebuie să opteze pentru bursa al cărui cuantum este mai mare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
  • locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă, se acordă pentru înscrierea în învățământul preuniversitar de stat, ciclurile primar, gimnazial şi liceal.

Studiile cu finanțare din partea statului român se desfășoară exclusiv în limba română.

Informații pe larg sunt disponibile în documentele atașate.

Pentru detalii suplimentare și clarificări privind procedurile de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul de stat din România, Ministerul Educaţiei Naționale pune la dispoziția celor interesați adresele dosarerepmold@edu.gov.ro (pentru tinerii din Republica Moldova), respectiv dosarerompret@edu.gov.ro (pentru românii de pretutindeni din țări învecinate și diaspora).