Metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional de tip dual, de stat, pentru nivelul 3 din Cadrul Naţional al Calificărilor (în dezbatere publică)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
12.08.2016

Proiectul de metodologie supus dezbaterii publice reglementează organizarea şi funcţionarea învăţământului profesional de tip dual, de stat, pentru nivelul 3 din Cadrul Naţional al Calificărilor, în condiţiile legii. Metodologia va fi pilotată în anul şcolar 2016-2017 la solicitarea operatorilor economici interesaţi, într-o serie de unităţi de învăţământ stabilite în urma dialogului dintre şcoli şi operatorii economici. Conceptul propus prevede, printre altele, implicarea integrală a agentului economic în procesul de formare profesională a elevilor, dar şi în deciziile luate în consiliul de administraţie al şcolii, precum şi acordarea de stimulente financiare elevilor sub forma „bursei profesionale”.

Propunerile şi sugestiile dumneavoastră pot fi trimise pe adresa de email consultare-dual@tvet.ro până la data de 26 august, inclusiv.

Vă mulţumim!

 

Elevi, Parinti si Profesori