Metodologia de organizare a programului național „Şcoala altfel” (proiect supus dezbaterii publice)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
12.08.2016

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice lansează în dezbatere publică proiectul Metodologiei de organizare a programului național „Şcoala altfel”.

Programul naţional „Şcoala altfel” este un spațiu de experimentare în care atât cadrele didactice, cât și elevii sunt încurajați să își manifeste creativitatea și să lege într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale. Durata programului etse de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ, conform OMENCS 4577/2016 privind structura anului școlar 2016 - 2017. Obiectivul programului este dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor. În cadrul acestui program, cadrele didactice vor proiecta, testa și evalua abordări eficiente pentru dezvoltarea acestor competențe și abilități.

Aşteptăm propunerile şi sugestiile dumneavoastră pe adresa de email catalina.chendea@edu.gov. ro până pe data de 22 august. Vă mulţumim!

Elevi, Parinti si Profesori