Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, s-a întâlnit vineri, 16 martie, cu Excelența Sa Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei în România

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
16 Mar 2018

Cu acest prilej, cei doi oficiali au trecut în revistă relațiile foarte bune de cooperare în domeniul educației dintre cele două țări, ministrul Valentin Popa exprimându-și sprijinul atât pentru extinderea proiectelor de cooperare existente, cât și pentru valorificarea unor noi oportunități de cooperare.

A fost manifestată dorința ambelor părți de a încheia cât mai curând posibil Protocolul de cooperare în domeniul educației între Ministerul Educației Naționale din România și Ministerul Educației și Științei din Republica Armenia. Acest document ar asigura cadrul pentru dezvoltarea schimburilor de studenți, lectori și experți din domeniile educației și cercetării academice.

Un rol important în cooperarea educațională îl reprezintă promovarea limbii române în Armenia și a limbii armene în România. În acest context, au fost evidențiate opțiuni pentru creșterea numărului de lectorate de limbă, cultură și civilizație în cadrul instituțiilor de învățământ superior.

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a subliniat importanța intensificării cooperării în cadrul iniţiativelor regionale, dar și în cadrul programelor europene, inclusiv în cadrul Programului Erasmus+, având în vedere semnarea în noiembrie 2017 a Acordului de parteneriat cuprinzător și consolidat UE-Armenia.

BIROUL DE COMUNICARE