Ministrul Liviu Marian Pop a inaugurat Grădiniţa cu program prelungit din Fărcaşa (județul Maramureș) și a vizitat școala din localitate

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
10 Noi 2017

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a participat vineri, 10 noiembrie, la inaugurarea Grădiniţei cu program prelungit din Fărcaşa (județul Maramureș). Unitatea de învățământ preșcolar a fost construită în cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU). Valoarea investiției a fost de 902.743,83 lei (fără TVA).

Ulterior, ministrul Educației a vizitat și Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Fărcașa, unde s-a întâlnit cu elevii și profesorii acestei unități de învățământ.

Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădiniţe noi şi dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019. În anul 2017 au fost construite 29 grădinițe.

Precizăm în context că Ministerul Educației Naționale (prin UMPMRSU) implementează două proiecte privind construcția de grădinițe și reabilitarea de școli: Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.) și Proiectul Reabilitarea Infrastructurii Școlare (P.R.I.S.).

BIROUL DE COMUNICARE