Participarea ministrului Ecaterina Andronescu la evenimentul de lansare a portalului TAXEDU

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Miercuri, 12 Decembrie, 2018

„Situația din învățământ, în acest moment, reclamă solidarizarea instituțiilor publice cu mediul privat pentru informatizarea sistemului de învățământ. Susținerea educației, prin accelerarea procesului de digitalizare, se poate realiza și prin introducerea în fiecare clasă a tablelor inteligente și utilizarea de către elevi în activitatea didactică a tabletelor și laptopurilor”.

Declarația îi aparține ministrului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, la conferința de lansare a proiectului TAXEDU, „Educația fiscală a tinerilor europeni prin mijloace digitale - TAXEDU”, eveniment care a avut loc astăzi, 12 decembrie, la sediul Băncii Naționale a României.

TAXEDU este un portal al Uniunii Europene, creat pe baza unui proiect-pilot, coordonat de Parlamentul European și Comisia Europeană.

Ministerul Educației Naționale, împreună cu Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, au demarat recent o inițiativă la nivel național, în domeniul educației financiare. Astfel, instituțiile mai sus-menționate au semnat, în iulie 2018, un protocol de colaborare, prin care au constituit un nucleu pentru demararea procesului de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară și realizarea unor proiecte comune, prin care să informeze și să sensibilizeze populația cu privire la importanța și beneficiile aduse de educația financiară.