Peste 200 de școli din întreaga țară vor utiliza platforme educaționale online, cu sprijinul experților e-learning CRED

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
20.08.2020

În funcție de evoluția situației actuale, pe fondul pandemiei cauzate de noul coronavirus, ar putea fi necesară o nouă trecere la cursurile sau evaluarea online. Așadar, în cazul unui asemenea scenariu, școlile din România vor avea nevoie de o infrastructură virtuală adaptată.

În urma analizei situației platformelor educaționale din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, la nivelul fiecărui județ, Ministerul Educației și Cercetării a demarat o amplă acțiune de sprijinire a școlilor care nu dețin platforme educaționale, astfel încât, dacă va fi cazul, învățarea online să fie posibilă și în cadrul acestor unități de învățământ, în condiții optime.

Astfel, în data de 17 august, zi în care a pornit oficial acțiunea, a fost inițiată configurarea sistemelor educaționale gratuite de tip GSuite și Office 365 în 226 de școli din întreaga țară.

Acțiunea este desfășurată cu sprijinul echipei de experți e-learning din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” - CRED și a voluntarilor coordonați de „Școala de Valori”, fiind posibilă cu suportul tehnic al echipei Eduapps.

Citește și:

► Alte știri despre Proiectul CRED