Pachetul de legi ale educației „România Educată”

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

[17.09.2023]

Pachetul de legi ale educației „România Educată” (Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior):

Pentru legislație subsecventă, vă rugăm să accesați această pagină.

[UPDATE: 29.05.2023]

Proiectele de legi ale educației „România Educată” au fost aprobate, în data de 22 mai 2023, în plenul Senatului României  - cameră decizională.

Regăsiți mai jos cele două legi adoptate de Senat. 

[UPDATE: 09.03.2023]

Ministerul Educației publică proiectele de legi ale educației „România Educată” (Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior), în varianta care a fost prezentată în ședința de Guvern din data de 9 martie 2023. Proiectele intră, astfel, într-o nouă etapă, și anume procesul de avizare interministerială. 

► Legea Învățământului Preuniversitar

► Legea Învățământului Superior

Le mulțumim partenerilor de dialog și tuturor celor care au contribuit la elaborarea acestui pachet de legi, menit să reformeze sistemul de învățământ din România!

***

[Data publicării: 27.02.2023]

Ministerul Educației publică proiectele de legi ale educației  - „România Educată” (Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior). 

Le mulțumim tuturor partenerilor de dialog ai Ministerului Educației, precum și tuturor celor care au contribuit la elaborarea acestui pachet de legi, menit să reformeze sistemul de învățământ din România. 

Menționăm că, înainte de etapa avizărilor interinstituționale, Ministerul Educației rămâne deschis la orice observație, propunere sau contribuție, cu precizarea importantă că nu este vorba de o nouă dezbatere publică propriu-zisă în sensul prevederilor legale care reglementează procedurile de adoptare a actelor normative, întrucât această procedură deja s-a derulat în perioada iulie - august 2022. 

Orice propunere poate fi transmisă în scris la adresa legile.educatiei@edu.gov.ro (până în data de 07.03.2023).

Ministerul Educației va rămâne permanent deschis analizei opiniilor și propunerilor pe care le va primi, inclusiv pe parcursul procesului de avizare interministerială și dezbatere parlamentară.

Regăsiți mai jos cele două proiecte de lege.

► Legea Învățământului Preuniversitar

► Expunere de motive Legea Învățământului Preuniversitar

Minută dezbatere publică proiect Legea Învățământului Preuniversitar (23.08.2022)

► Legea Învățământului Superior

Expunere de motive Legea Învățământului Superior

Minută dezbatere publică proiect Legea Învățământului Superior (24.08.2022)

► Registrul pentru consemnarea și analizarea propunerilor, opiniilor sau recomandărilor primite conform art. 7 alin. 5 și 12 alin. 3 din legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică

 Prezentări ale reformelor și prevederilor cuprinse în proiectele de legi (arhivă RAR)

Data publicării: 
Luni, 27 Februarie, 2023