România - printre câștigătorii din cadrul Hackathonului pan-european EUvsVirus

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Joi, 30 Aprilie, 2020

Astăzi au fost anunțați câștigătorii Hackathonului pan-european EUvsVirus, organizat de Comisia Europeană, al cărui obiectiv a fost conectarea societății civile, inovatorilor, partenerilor și investitorilor din toată Europa pentru a dezvolta soluții inovative destinate combaterii pandemiei COVID - 19. Echipe cu membri din România se află printre câștigătorii acestei competiții.

România s-a aflat printre ţările cu un număr mare de participanţi dintre care unii au fost desemnați câştigători ai acestui Hackathon. 

Mulțumesc tuturor organizațiilor și cetățenilor din România care și-au dedicat timpul și eforturile pentru implicarea directă și lupta împotriva coronavirusului în cadrul acestui concurs. Pandemia COVID-19 este o provocare a timpurilor noastre, iar acest Hackathon este, mai mult decât niciodată, o inițiativă cu accent pe solidaritate și pe oportunitatea de a fi parte a eforturilor Uniunii Europene pentru a schimba vieți. Totodată, prin intermediul competiției EUvsVirus se identifică și formule de finanțare pentru cercetare, însă lucrul cel mai important este că în centrul său sunt oamenii, a declarat Dragoș Ciuparu, secretar de stat pentru cercetare.

Desfăşurat în perioada 24-26 aprilie 2020, evenimentul a fost un real succes, cu peste 21.000 de participanți din tot spațiul european și din afara acestuia. S-au implicat activ 380 de voluntari, 2.400 de mentori și peste 800 de parteneri din 141 de țări.  Au fost dezvoltate și propuse peste 2.150 de soluții pentru provocările globale ale pandemiei COVID-19.

Soluțiile câștigătoare sunt invitate să se integreze în platforma Consiliului European pentru Inovare dedicată COVID. Platforma a fost lansată astăzi, 30 aprilie 2020, de către Consiliul European pentru Inovare (EIC), pentru a facilita conexiunile cu beneficiarii direcți (de exemplu, spitalele) și pentru a oferi acces către investitori, fundații și alte oportunități de finanțare din întreaga UE.

Hackathonul a fost coordonat de Consiliul European pentru Inovare în strânsă colaborare cu toate cele 27 de state membre UE și s-a desfășurat sub patronajul Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel. Acesta a fost structurat pe mai multe categorii/domenii care au nevoie de soluții  pe termen scurt în lupta cu noul coronavirus: sănătate și viață, educație, continuitatea afacerilor, coeziune socială și politică, muncă de la distanță, finanțe digitale ș.a.

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul oficial.

#EUvsVirusHackathon