Secretar de stat KIRÁLY ANDRÁS GYÖRGY 

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Data publicării: 
01.03.2017

Király András György a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie-Filozofie, în 1970. Are o experiență de peste 34 de ani în învățământ, fiind profesor de istorie cu gradul didactic I, respectiv director al următoarelor unități de învățământ: Școala Generală Țipar, Școala Generală Iratoșu, Școala Generală „Aurel Vlaicu” și Colegiul Național „Csiky Gergely” din Arad. Din anul 1992 a deținut și funcția de președinte al Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din județul Arad. Din 2003 este președintele Asociației „Statuia Libertății” (Arad).

În perioada 2004-2008 a fost deputat UDMR și membru al Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților - Parlamentul României. În această perioadă a avut 50 de inițiative legislative și interpelări cu referire la învățământul în limbile minorităților naționale.

Din februarie 2010 este secretar de stat în Ministerul Educației fiind responsabil pentru învățământul în limbile minorităților naționale și relația cu parlamentul și partenerii sociali.

Este redactorul-șef al mai multor volume științifice, precum Arad a régi térképeken („Imaginea Aradului pe hărțile vechi”), Szántay Lajos és palotái („Szántay Lajos și palatele sale”), Arad az első világháborúban („Localitatea Arad în primul război mondial”), A Szabadság-szobor kiszabadítása („Eliberarea Statuii Libertății”), Istoria Statuii Libertății din Arad, Arad halad („Orașul Arad pe calea dezvoltării”).