Întrevederea ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, cu ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei în România, E.S. Saker Malkawi

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
06.09.2017

Miercuri, 6 septembrie, ministrul Liviu Marian Pop a primit vizita ambasadorului Regatului Hașemit al Iordaniei la București.

Ministrul Liviu Marian Pop a transmis Excelenței Sale dorința de a crește vizibilitatea ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ superior din România în Iordania, inclusiv a oportunităților de studiu în limbi străine. În acest context, a propus realizarea in 2018, în cooperare cu autoritățile iordaniene, a unui eveniment  de prezentare a oportunităților de studiu din România.

Cei doi interlocutori și-au exprimat susținerea pentru creșterea parteneriatelor de cooperare între universitățile din cele două țări, inclusiv printr-o mai bună cooperare în cadrul programelor Erasmus+ și Orizont 2020.

De asemenea, în vederea facilitării recunoașterii diplomelor de studiu obținute de cetățenii iordanieni în Romania, ministrul Liviu Marian Pop a solicitat ambasadorului iordanian să transmită autorităților din regat disponibilitatea Ministerului Educației Naționale pentru dialog în vederea eliminării oricăror bariere administrative.

În cadrul întâlnirii, cei doi interlocutori au apreciat buna colaborare în domeniul educației și au agreat să identifice împreună noi oportunități de cooperare, în contextul negocierii în 2018 a unui nou acord interguvernamental.