A 21-a întâlnire a Comitetului Mixt al Miniștrilor din țările membre în programul CEEPUS (28 iunie, Zagreb)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Sâmbătă, 29 Iunie, 2019

Ministerul Educației Naționale a fost reprezentat la a 21-a întâlnire a Comitetului Mixt al Miniștrilor din țările membre în programul CEEPUS - Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală de Secretarul de stat Irina-Elisabeta Kovacs. Evenimentul s-a desfășurat vineri, 28 iunie 2019, la Zagreb, fiind organizat de Ministerul Educației și Științei din Croația, împreună cu Biroul Central CEEPUS din Austria.

Agenda reuniunii a inclus discuții pe marginea unor subiecte precum impactul programului asupra țărilor participante, viitorul programului CEEPUS și modul în care rețelele universitare CEEPUS pot contribui la Inițiativa universităților europene.

De asemenea, în cadrul unei ceremonii festive, Comitetul Mixt al Miniștrilor a acordat Premiul de Excelență al Miniștrilor CEEPUS pentru rețelele cu cea mai bogată activitate pentru anii 2018 și 2019. Pentru anul 2018, câștigătoare a fost desemnată rețeaua RO 58 - Design, Implementation and Use of Joint Programs regarding Quality in Manufacturing Engineering, coordonată de prof. univ. dr. ing. Sorin-Dumitru Grozav - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Informații suplimentare

Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS) este un program regional de mobilități academice care se derulează în Europa Centrală şi de Est din 1993 și la care România a aderat în anul 1998. Începând cu anul universitar 2011-2012, programul se derulează în baza Acordului CEEPUS III, semnat la 25 martie 2010, la Budva (Muntenegru), și ratificat de România prin Legea nr. 292/2010.