Comunicate de presă

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Unpublished

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a lansat Volumul III pentru prezentarea rezultatelor PISA 2022 în ceea ce privește evaluarea abilităților de gândire creativă ale elevilor de 15 ani

18 Iun 2024

Astăzi, 18 iunie 2024, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a lansat Volumul III pentru prezentarea rezultatelor PISA 2022 în ceea ce privește evaluarea abilităților de gândire creativă ale elevilor de 15 ani.

Raportul este disponibil AICI.

Examenul naţional de bacalaureat din acest an începe luni, 17 iunie 2024, cu probele de evaluare a competențelor

16 Iun 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie.

Probele se vor desfășura după următorul calendar:

  • 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]

Vizita Ministrului Educației, Ligia Deca, alături de Antonella Bassani, Vicepreședinta pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, la una dintre școlile beneficiare ale proiectului Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile

14 Iun 2024

Astăzi, 14 iunie, Ministrul Educației, Ligia Deca, a vizitat Școala Gimnazială nr. 2 din Hulubești - Structura Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” (județul Giurgiu), împreună cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Antonella Bassani, Vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, Marina Wes, Director Regional pentru Uniunea Europeană și Anna Akhalkatsi, Manager de țară pentru România și Ungaria.

Informare de presă

13 Iun 2024

Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop. 

Pentru o informare corectă redăm conținutul integral al articolului din documentul supus consultării publice:

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) și Statutul elevului (proiecte)

12 Iun 2024

Astăzi, 12 iunie, Ministerul Educației a lansat în consultare publică două proiecte importante pentru sistemul de învățământ preuniversitar: Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) și Statutul elevului.

Apelul de proiecte „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie” a fost deschis

06 Iun 2024

Consiliile județene, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene, pot solicita finanțare pentru înființarea/extinderea serviciilor de educație timpurie (creșe, grădinițe, servicii complementare).

Apelul competitiv de proiecte „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie” a fost deschis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO) și în parteneriat cu Ministerul Educației.

Am lansat apelul de proiecte „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot”

03 Iun 2024

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează apelul de proiecte Granturi pentru unitățile de învățământ pilot, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15: Educație.

Regăsiți mai jos:

Participarea ministrului Educației, Ligia Deca, la Conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior (SEÎS) / Tirana

31 Mai 2024

În perioada 29 - 30 mai 2024, ministrul Educației, Ligia Deca, a participat la Tirana (Albania), la Conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior (SEÎS), precum și la Forumul de Politici Globale, desfășurat în marja aceleiași conferințe.

Întâlnirea Ministrului Educației, Ligia Deca, cu omologul său din Republica Turcia

22 Mai 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, a avut marți, 21 mai, o întrevedere cu Yusuf Tekin, ministrul Educației Naționale al Republicii Turcia.

Cei doi miniștri au apreciat nivelul înalt de cooperare bilaterală între unitățile de învățământ și instituțiile de învățământ superior din cele două țări și vor continua să încurajeze dezvoltarea parteneriatelor printr-o mai bună utilizare a oportunităților oferite de Programul Erasmus+.

Pagini

Subscribe to RSS - Comunicate de presă