Comunicate de presă

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Informare privind suplimentarea fondurilor alocate Educației prin rectificarea bugetară de vineri, 26 noiembrie 2021

26 Noi 2021

Prin rectificarea bugetară efectuată vineri, 26 noiembrie, în bugetul Ministerului Educației a fost alocată suma de 217 milioane lei pentru cheltuieli de personal, suplimentare necesară ca urmare a preluării creșelor în sistemul de educație (100 de milioane lei suplimentare buget și 117 milioane lei din redistribuiri în cadrul bugetului).

La solicitarea Ministerului Educației, bugetul pentru bursele elevilor a crescut cu 109 milioane lei prin sume defalcate din TVA.

Declaraţie de presă a ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar

24 Noi 2021

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

Acord între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice

23 Noi 2021

Miniștrii educației din România și Republica Moldova, Sorin Mihai Cîmpeanu și Anatolie Topală, au semnat astăzi, 23 noiembrie, la Palatul Victoria, Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice.

Informare privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate, începând cu data de 22 noiembrie 2021

19 Noi 2021

Începând cu data de luni, 22 noiembrie 2021, 16.120 de unități de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel național, inclusiv unitățile conexe, vor funcționa cu prezență fizică.

Numărul total de elevi/preșcolari din aceste unități este de peste 2.600.000.

Alte 1.792 de unități de învățământ vor continua cursurile în sistem online.

Ministerul Educației a solicitat Ministerului Sănătății clarificări referitoare la Instrucțiunea privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în școli

15 Noi 2021

Având în vedere colaborarea cu Ministerul Sănătății în gestionarea situației epidemiologice existente la nivel național pentru desfășurarea cursurilor școlare în condiții de siguranță epidemiologică, dar și instrucțiunea emisă de acest minister cu privire la administrarea testelor pe bază de salivă și, fiind vorba de elevi, inclusiv cu vârste mici, Ministerul Educației a solicitat precizări cu privire la următoarele aspecte:

Funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 - 19 noiembrie 2021

12 Noi 2021

În urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor școlare județene, în săptămâna 15 - 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa astfel: 

Ministerul Educației menține tezele ca formă de evaluare a nivelului de cunoștințe și competențe dobândite de elevi

09 Noi 2021

Școala, ca instituție, nu trebuie să asigure doar transmiterea de cunoștințe, ci și cultivarea unor valori (precum realismul și responsabilitatea) și a unor atitudini (precum rezistența la frustrare și reziliență, anduranță în fața limitărilor pe care le pot aduce anumite perioade, independent de voința elevilor, a părinților, a profesorilor sau a autorităților). Școala te pregătește pentru viața reală.

Informare privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat în Ministerul Educației

29 Oct 2021

Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Ministerului Educației este 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de peste 93%.

Ministerul Educației a solicitat astăzi, 29 octombrie, afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe.

Precizări privind parteneriatele și inițiativele educaționale sprijinite de Ministerul Educației

19 Oct 2021

Ministerul Educației încurajează inițiativele educaționale menite să aducă un plus de valoare sistemului de învățământ din România, mai ales inițiativele fundamentate pe o experiență empirică solidă sau care au ca scop declarat îmbunătățirea competențelor academice și social-comportamentale ale elevilor și studenților.

Pagini

Subscribe to RSS - Comunicate de presă