Comunicate de presă

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility

Sediul Ministerului Educației și Cercetării este iluminat în portocaliu de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

25 Noi 2020

Monica Cristina Anisie: „Este datoria noastră să  condamnăm  orice formă de violență împotriva femeilor!”

Sediul Ministerului Educației și Cercetării este iluminat în portocaliu, în această seară, cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. De asemenea, evenimentul a fost marcat și pe prima pagină a site-ului www.edu.ro, prin fixarea a două bannere specifice pe durata acestei zilei.

Monica Cristina Anisie a vizitat Institutul Național pentru Bioresurse Alimentare

25 Noi 2020

Întâlnirile ministrului Monica Cristina Anisie cu echipele de cercetători din institutele românești de profil au continuat astăzi, 25 noiembrie 2020, cu vizita efectuată la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (INCDBA - IBA) din București, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Cristina Anisie a vizitat Institutul de Cercetare în Transporturi INCERTRANS

23 Noi 2020

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a continuat astăzi seria vizitelor privind promovarea cercetării românești la Institutul de Cercetare în Transporturi INCERTRANS.

În cadrul acestei vizite, au fost prezentate produse ale cercetării românești, multe dintre soluții fiind eficiente în actualul context epidemiologic.

Ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie: „Strategia pentru digitalizarea Educației din România trebuie să devină un proiect de țară”

20 Noi 2020

Ministerul Educației și Cercetării propune o listă cu 5 obiective, imperativ a fi realizate în următorii ani în ceea ce privește digitalizarea educației, și invită operatorii/companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental să contribuie la conturarea acestui proiect de țară cu expertiza și propunerile proprii.

Prima consultare publică pentru elaborarea „Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România - SMART-Edu”: companiile IT, societatea civilă și mediul guvernamental

19 Noi 2020

Ministerul Educației și Cercetării lansează vineri, 20 noiembrie, primul eveniment care deschide consultarea publică pentru elaborarea Strategiei pentru Digitalizarea Educației din România 2021-2027 - SMART-Edu.

Ministerul Educației și Cercetării invită specialiști în grupurile de lucru care vor finaliza Strategia SMART-Edu 2021 - 2027

16 Noi 2020

Ministerul Educației și Cercetării lansează invitația de participare la activitățile grupurilor de lucru ce vor fi constituite în vederea elaborării Strategiei 2021 - 2027 privind Digitalizarea Educației din România - SMART-Edu.

Invitația este adresată specialiștilor din cadrul autorităților în domeniu, societății civile și mediului de afaceri.

Instituțiile de învățământ superior au început să introducă datele în Registrul Matricol Unic al Universităților din România

14 Noi 2020

 

După două săptămâni de la solicitarea ministrului educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, ca toate instituțiile de învățământ superior din România să opereze modificările necesare în Registrul Matricol unic al Universităților din România (RMUR), situația se prezintă astfel:

Instituții de  învățământ superior din România care au introdus în proporție de 100% datele solicitate (absolvenți) în RMUR:

Ministerul Educației și Cercetării inițiază demersurile pentru a asigura evidența centralizată a diplomelor și a certificatelor din sistemul preuniversitar

13 Noi 2020

Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, a dispus începerea demersurilor pentru a se realiza o evidență informatizată a actelor de studii din învățământul preuniversitar.

Oana Moșoiu va susține cea de-a doua sesiune online din seria #EducațiaContinuă

10 Noi 2020

Miercuri, 11 noiembrie, ora 15:00, se va desfășura a doua întâlnire online din cadrul sesiunilor de îndrumare și consiliere „Educația Continuă”, lansate de Ministerul Educației și Cercetării în vederea sprijinirii cadrelor didactice în procesul de predare prin intermediul tehnologiei.

Pagini

Subscribe to RSS - Comunicate de presă