Dezbatere: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar - Ghidul Aplicantului (ținte, așteptări, reguli de finanțare)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
22.02.2022

Ministerul Educației organizează joi, 24 februarie, în intervalul orar 13:00-15:00, o dezbatere pe marginea Ghidului aplicantului pentru schema de granturi a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). 

Documentul se află în consultare publică și poate fi consultat ► aici

Evenimentul se va desfășura în format online și se adresează tuturor actorilor-cheie ai ecosistemului școlar (elevi, cadre didactice, directori, părinți, inspectori, organizații non-guvernamentale, alte structuri reprezentative ale comunității).

Acesta va fi transmiis și pe pagina de Facebook a Ministerului Educației (înregistrat), iar cei care doresc să participe cu intervenții la dezbatere, online, sunt rugați să se înscrie printr-un mesaj (nume, prenume, calitatea în care doresc să participe) trimis pe adresa de e-mail consultare.pnras@edu.gov.ro, până cel târziu miercuri, 23 februarie, ora 20:00. Linkul de acces va fi comunicat prin reply la mesajul inițial. 

Vor prelua sugestiile celor interesați:

• Marina Manea, Secretar de Stat 

Radu Szekely, consilier ministru

• Sorin Decă, Secretar General Adjunct, responsabil implementare PNRR 

• Simona Tănase, Director Direcția Monitorizare și Evaluare (DG România Educată)

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unităților de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”.