Vizita Ministrului Educației, Ligia Deca, alături de Antonella Bassani, Vicepreședinta pentru Europa și Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, la una dintre școlile beneficiare ale proiectului Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 14 Iunie, 2024

Astăzi, 14 iunie, Ministrul Educației, Ligia Deca, a vizitat Școala Gimnazială nr. 2 din Hulubești - Structura Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” (județul Giurgiu), împreună cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Antonella Bassani, Vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, Marina Wes, Director Regional pentru Uniunea Europeană și Anna Akhalkatsi, Manager de țară pentru România și Ungaria.

Vizita a avut loc în contextul în care Școala Gimnazială nr. 2 din Hulubești beneficiază de finanțare pentru reconstrucție, în cadrul Proiectului Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile (PSSIS), implementat de Guvernul României prin Ministerul Educației și Unitatea de Management de Proiect pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), cu sprijin financiar din partea Băncii Mondiale.

Proiectul are un buget de aproximativ 100 de milioane Euro, este planificat să se încheie în iunie 2027 și are 3 componente principale:

  • Investiții integrate în infrastructura școlară:  executarea lucrărilor de construcție la unitățile de învățământ selectate, în vederea creării unei infrastructuri moderne, rezistente la cutremure și alte dezastre naturale, și pentru creșterea siguranței;

  • Investiții în săli de clasă inteligente: formarea cadrelor didactice pentru îmbunătățirea abilităților digitale și de utilizare a unor metode moderne alternative, care vor încuraja participarea activă a elevilor,  munca în grup / învățarea socială;

  • Crearea premiselor pentru investiții viitoare în infrastructură școlară, durabilă și modernă: acordarea de sprijin instituțional autorităților locale pentru accesarea fondurilor europene ce vor fi disponibile în exercițiul financiar 2021-2027 în vederea continuării investițiilor de modernizare a infrastructurii școlare.

Ministrul Educației, Ligia Deca:

Investițiile în infrastructura educațională trebuie să fie o prioritate. Acest proiect se adaugă investițiilor prin PNRR și, împreună, vor însemna schimbarea feței școlilor din România. Voi continua să sprijin toate inițiativele prin care asigurăm un mediu sustenabil și incluziv pentru întreaga comunitate școlară. Astfel de investiții înseamnă nu doar spații moderne, ci și un mediu potrivit pentru învățare și mai multă siguranță  pentru copiii noștri și pentru toți oamenii școlii.”

BIROUL DE PRESĂ