Conferință de presă privind demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU Profesionalizarea carierei didactice-PROF

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Joi, 6 Mai, 2021

Vineri, 7 mai, începând cu ora 11:00, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București va avea loc o conferință de presă în care va fi anunțată demararea proiectului sistemic noncompetitiv POCU Profesionalizarea carierei didactice-PROF, al cărui beneficiar este Ministerul Educației. Evenimentul va fi transmis live pe contul Facebook al Ministerului Educației.

Conferința de presă va fi susținută de ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, consilierul prezidențial în cadrul Departamentului Educație și Cercetare - Administrația Prezidențială, Ligia Deca și secretarul de stat în Ministerul Educației, Maria Ștefania Manea.

De asemenea, vor fi prezenți secretari de stat din ME, reprezentanți ai partenerilor de dialog social și membri ai echipei de implementare a proiectului.

Online, în sistem videoconferință, vor participa rectori, prorectori, cadre didactice care reprezintă cele patru universități partenere, directori ai caselor corpului didactic partenere, 100 de coordonatori ai bazelor de practică pedagogică și inspectori școlari.

 

Proiectul PROF urmărește intervenția integrată la nivelul sistemului de învățământ, care să reunească învățământul universitar (formarea inițială a profesorilor) și învățământul preuniversitar (asigurarea unei educații de calitate pentru elevi), printr-o formare continuă adecvată și eficientă a profesorilor.