Editura Didactică și Pedagogică (EDP) a acordat, în premieră în România, ​5.000 de licențe 3D gratuite cadrelor didactice din țara noastră

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
14.09.2020

Editura Didactică și Pedagogică (EDP) a acordat, în premieră, primele 5.000 de licențe 3D gratuite, profesorilor din România. Cadrele didactice calificate în utilizarea manualelor 3D de la EDP au primit codul de activare pentru conturile individuale de pe platforma MozaBook, care pun la dispoziție, în premieră în țara noastră, manualele Editurii Didactice și Pedagogice, îmbogățite cu elemente 3D, pentru un proces de învățare interactiv și interesant, în clasă și la distanță, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Simultan cu codul de activare, profesorii au primit și instrucțiunile de utilizare a platformei, care îi vor ajuta să împărtășească împreună cu elevii, o experiență unică la clasă, într-un an școlar atipic, cu multe provocări.

Având în vedere demersurile Ministerului Educației și Cercetării privind digitalizarea în ritm susținut a învățământului românesc, de pregătire a alternativelor educaționale, în contextul pandemic COVID-19, proiectul implementării manualelor 3D, unic în România, oferit de EDP, va transforma experiența de la clasă într-un eveniment didactic multimedia, de care vor beneficia atât profesorii, cât și elevii, la distanță sau la școală. Prin intermediul tehnologiei educaționale 3D, fiecare profesor deținător al licenței  își poate personaliza în mod original manualele Editurii Didactice și Pedagogice, cu resursele spectaculoase inserate pe platforma mozaBook, dar și cu propriile resurse, având la dispoziție o bibliotecă virtuală cu peste 1.200 de animații 3D în premieră în România, sute de videoclipuri educaționale, instrumente și jocuri educaționale în limba română.

Popularizarea instrumentarului educațional 3D în România a debutat odată cu webinarul din data de 26 mai 2020, la  care s-au înscris peste 10.000 de participanți. Potrivit acordului de exclusivitate semnat în 2019, între Editura Didactică și Pedagogică și compania Mozaik Education a fost organizat - împreună cu EduMagic Solutions și Mozaik Education, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și cu participarea efectivă a doamnei ministru Monica Cristina Anisie -, evenimentul „Folosește manuale 3D și intrumente interactive pentru a susține lecții la distanță”, la care au participat peste 7.500 de cadre didactice. 

Resursele educaționale 3D de la EDP pot fi accesate de toate cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceu.

Etichetă : 
Materiale informative: