Gala TeleȘcoala: festivitatea de premiere a profesorilor care au susținut lecții la TVR

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Vineri, 3 Iulie, 2020

 

Ministerul Educației și Cercetării și Televiziunea Română au organizat vineri, 3 iulie, Gala TeleȘcoala, eveniment dedicat cadrelor didactice care au susținut ore de curs în emisiunea TeleȘcoala de la TVR.

Gala TeleȘcoala s-a desfășurat în aer liber, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), cu participarea premierului Ludovic Orban, a consilierului prezidențial Ligia Deca, a vicepremierului Raluca Turcan, a președintelui-director general al TVR, Doina Gradea, a consilierului de stat la cancelaria primului ministru, Sorin Costreie și a rectorului USAMV și președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a premiat cadrele didactice din București. Simultan, la Cluj-Napoca și la Târgu Mureș a avut loc premierea profesorilor care au susținut cursuri în limba maghiară.

În acest context, Monica Anisie a subliniat importanța emisiunii TeleȘcoală, subliniind că aceasta trebuie să continue.

Știu de la voi, dragi colegi, că ați pus suflet și ați crezut în TeleȘcoală, iar proiectul nostru trebuie să continue. Această pandemie ne-a solidarizat în jurul educației și am contribuit la dezvoltarea viitorului copiilor noștri. Prin creativitatea de care ați dat dovadă și prin modul în care v-ați adaptat în fața camerelor de luat vederi sau în fața dispozitivelor electronice, ați ridicat meseria de cadru didactic la rang de artă: arta de a modela caractere. Se spune că un profesor își pune amprenta asupra eternității, dar el nu poate ști niciodată cât de departe poate ajunge influența lui. Așa ați procedat și dumneavoastră. V-ați pus amprenta asupra caracterelor elevilor de astăzi, implicit adulților de mâine. Cât de departe poate ajunge influența noastră vom vedea peste ani”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

La festivitățile de la Cluj-Napoca și Târgu Mureș, premiile au fost decernate cadrelor didactice de Irina Kovacs, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării și de Iulia Vârtic, director general al Direcției Generale Minorități - MEC.