Lansarea publicației OCDE „Education at a Glance 2023”

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
11.09.2023

În cadrul procesului de aderare la OCDE, România s-a alăturat, începând din acest an, programului INES (Indicators od National Education Systems), dedicat indicatorilor privind sistemele de educație naționale. Ca urmare a participării la INES, România va fi inclusă pentru prima dată în publicația „Education at a Glance 2023” (EAG 2023), alături de statele membre OCDE și alte state candidate. 

În acest context, Ministerul Educației în colaborare cu OCDE organizează marți, 12 septembrie, începând cu ora 12:00, în sala Carol I a Bibiotecii Centrale Universitare „Carol I”, în prezența ministrului Educației, Ligia Deca, evenimentul de lansare a ediției 2023 a Education at a Glance.

Ediția din acest an are ca temă învățământul profesional și tehnic. 

Asociat acestui eveniment, Ministerul Educației va organiza și un panel de discuții privind inițiativele naționale pentru creșterea atractivității VET în România.

***

Education at a Glance (EAG) reprezintă sursa cea mai autoritară pentru informații exacte și relevante despre starea educației în cele 38 de state membre OCDE și o serie de țări partenere. Cu peste 120 de diagrame și 180 de tabele, indicatorii săi acoperă rezultatele și impactul învățării asupra rezultatelor economice și sociale, resursele financiare și umane investite în educație, accesul la educație, participarea și progresul, precum și mediul de învățare și organizarea școlilor. 

Evenimentul se desfășoară în limbile română și engleză, fiind asigurată traducerea, și va putea fi rumărit și pe pagina de facebook a Ministerului Educației.

Etichetă :