Mesajul ministrului Monica Cristina Anisie cu prilejul Zilei Cercetătorului și Proiectantului

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Versiune tiparSend by email
Data publicării: 
Marţi, 19 Noiembrie, 2019

„Data de 19 Noiembrie reprezintă pentru cercetarea și inovarea din România prilejul de a sărbători Ziua Cercetătorului și Proiectantului. Această zi constituie o bună ocazie pentru a evoca realizări importante, dar şi un moment de reflecție privind situația actuală și viitoare a cercetării.

Cercetarea-inovarea reprezintă o prioritate a Guvernului României, iar resursa umană este deosebit de importantă în asigurarea durabilității sistemului de cercetare și inovare. Acesta este un argument pentru conectarea sistemului educațional cu cel al cercetării și inovării, urmând tendința la nivel european, care plasează triunghiul educație - cercetare și inovare - mediul de afaceri la baza strategiilor în domeniu.

Sunt multe lucruri de făcut în domeniul cercetării științifice, dezvoltării tehnologice și inovării. Contez pe sprijinul cercetătorilor români, pentru a crește productivitatea științifică și competitivitatea la nivel european. Am în vedere, în primul rând, participarea în cadrul componentelor Programului Cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene - Orizont 2020, dar și  implicarea în platforme și inițiative tehnologice europene din diferite domenii de specializare.

Adresez comunității științifice rugămintea de a spori eforturile în direcția creșterii vizibilității și implicării pe plan internațional, în special prin creșterea numărului și calității participărilor la programele europene și internaționale de cercetare-dezvoltare și inovare.

Urez tuturor cercetătorilor mult succes în activitățile de cercetare, recunoaștere și afirmare deplină a valorii profesionale, atât în țară, cât și pe plan internațional.

La mulți ani!”

Monica Cristina Anisie

Ministrul Educației și Cercetării