Participarea conducerii Autorității Naționale pentru Calificări la „ESCO: Connecting people and jobs” (Bruxelles, 8-11 octombrie)

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Current Style: Standard

Accessibility
Data publicării: 
25.10.2017

Conducerea Autorității Naționale pentru Calificări a participat la Conferința „ESCO: Connecting people and jobs”, desfășurată la Bruxelles în perioada 8 - 11 octombrie.

În prima parte a evenimentului au fost prezentate modalitățile de funcționare a ESCO în diverse aplicații, prin ilustrarea prezenței acestui instrument în diferite proiecte-pilot sau prin utilizarea acestuia în cazuri concrete. Până la această oră, au fost incluse 3.000 de ocupații, 135.500 de competențe și 2.414 de calificări (ale Greciei și ale Letoniei, testarea făcându-se doar pentru aceste două țări). De asemenea, au fost discutate chestiuni privind construirea pilonului calificărilor și implicațiile pe care ESCO le poate avea în acest domeniu.

În același context, au fost abordate aspecte referitoare la interconectivitatea dintre ESCO și platforma EURES și, prin extensie, la modalitatea prin care aceste platforme pot ajuta la creșterea angajabilității în rândul tinerilor și adulților etc. Prima zi s-a încheiat cu prezentarea câștigătorilor unui hackathon organizat de Eurostat, respectiv prezentarea profilurilor electronice din cadrul noului EUROPASS.

Cea de-a doua zi a conferinței a avut ca tematică importanța ESCO și viziunea/valoarea adăugată pe care acest instrument o aduce, în acest sens fiind atinse aspecte legate de transparența competențelor și posibila schimbare a paradigmelor educației și a pieței forței de muncă, în condițiile digitalizării procesului de recrutare a forței de muncă. 

Etichetă :